Părinți, luați loc în bănci la Şcoala Părinţilor – A fi părinte!


Părinți, luați loc în bănci la Şcoala Părinţilor – A fi părinte!
Cât de bine mai știm să ne creștem copiii într-o lume atât de complexă și urbanizată ca cea de azi?
Merită, oare, ca părinte bucureștean de secol XXI, să învestești câteva zile din viaţă pentru a câștiga o înţelegere mai cuprinzătoare privind creşterea copiilor tăi?


Cu siguranţă, în urmă cu câteva decenii nici nu se putea pune problema unei „şcoli a părinţilor”. Învăţătura era predată din generaţie în generaţie şi educaţia funcţiona. Dovada? Bunicilor şi străbunicilor noştri le plăcea munca, aveau respect pentru ceilalţi şi pentru valori – mai ales pentru şcoală şi oamenii învăţaţi.

Aşadar, acum ceva vreme, educaţia funcţiona într-un fel de la sine. Toate te ajutau în această direcţie. Comunităţile erau puternice, învăţătura provenea dintr-o experienţă multimilenară, trecută prin şcoala vieţii şi învăţăturii creştine. Cel puţin în chestiunea educaţiei lucrurile erau destul de clare, deplin recunoscute şi împărtăşite de toată lumea.

Dar astăzi, cu cât mai rapid se desfășoară totul, cu atât nimic nu pare să mai stea în picioare. Prea multe teorii şi prea puţină experienţă.

Între generaţii s-a săpat o prăpastie atât de mare, că nu ştim cum se va mai înlătura vreodată. Comunităţile aproape au dispărut sub presiunea societăţii mediatice, încât oamenii se trezesc singuri şi lipsiţi cumva de minima experienţă şi minimele repere privind modul în care trebuie să-şi crească copiii. 

În acest context, credem că e nevoie mai mult decât oricând de o Şcoală a părinţilor, un loc în care aceştia să beneficieze atât de informaţie de calitate, verificată, cât şi de un loc de dezbatere şi căutare a punctelor comune, de validare reciprocă a intuiţiilor proprii fiecărei mame, fiecărui tată.

Acest lucru devine astăzi posibil la București cu ajutorul Şcolii părinţilor – A fi părinte:
· traineri serioși și aplicați, cu experiență în „meseria de a fi părinte
· informaţia de cea mai bună calitate
· bazată pe ultimele cercetări în educaţie

Trimite-ne un mesaj la adresa de contact de la www.afiparinte.ro

CITEȘTE ARTICOLE DE PARENTING LA WWW.AFIPARINTE.RO