Elevii sunt prea stresați. O prestigioasă școală britanică vrea să elimine temele pentru acasă


Elevii sunt prea stresați. O prestigioasă școală britanică vrea să elimine temele pentru acasă
Cheltenham Ladies ‘College, una din cele mai prestigioase școli din Marea Britanie, are în vedere interzicerea temelor pentru acasă, pentru a combate depresia din rândul elevilor. Elevii de la școala de 11.000 £ pe an vor avea, de asemenea, clase de meditație săptămânale începând cu luna septembrie.

Eve Jardine-Young, directoarea școlii vechi de 162 de ani, a declarat pentru The Times că profesorii vor fi, de asemenea, instruiți în a depista semne de depresie și anxietate.

"Am reflectat foarte mult în ultimii ani la tendințele mari, naționale și internaționale, în înrăutățirea stării de sănătate mintală la adolescenți.”

Doamna Jardine-Young spune că a devenit îngrijorată de ceea ce a văzut ca fiind o criză de stres și nefericire în rândul adolescenților. Vârsta medie la care depresia este diagnosticată pentru prima dată a scăzut de la 29 ani în 1960 la 15 și jumătate, în ultimii ani, a adăugat ea.


Informația, preluată imediat de presă, a fost apoi "nuanțată”, dar nu negată, de directoare: "Măsura nu este nici iminentă, nici hotărâtă. Dar este încă de actualitate în discuțiile școlii, care dorește să includă părinții și elevii în decizie.”

Cu toate acestea, profesori importanți din alte școli independente nu sunt de acord cu ideea.

Vorbind la Sky News, Sir Antony Seldon, maestru la Wellington College din Berkshire, a declarat: "Nu ar trebui să ferim fetele și băieții de anxietate și de stres.”

"Viața este stresantă. Viata de adult este stresantă, așa că dacă nu-i învețăm să facă față acestor lucruri, nu-i vom pregăti pentru a face față în lumea adulților.”

"Asta înseamnă școala: îi ajută pe copii să învețe să devină adulți, să învețe să-și asume ei înșiși responsabilități, mai degrabă decât să răsfețe tinerii.”