Cartea „Bebe. O poveste din burtică”: Odiseea vieţii povestită pe înţelesul copiilor

de VeronicaStories.com

Cartea „Bebe. O poveste din burtică”: Odiseea vieţii povestită pe înţelesul copiilor
Luni, 6 martie 2017, la Librăria Mihail Sadoveanu din București, scriitoarea şi ilustratoarea Veronica Iani şi-a lansat cartea „Bebe. O poveste din burtică”, organizând un atelier de lectură pentru copii și părinți.

MG_1092

MG_1110

 

MG_1044

 

MG_1057

 

MG_1087

 

MG_1102

 

Sala a fost plină până la refuz cu copii de toate vârstele, care au ascultat povestea venirii lor pe lume – spusă pe înțelesul lor – în lectura autoarei.

Cei mici au participat activ la eveniment. Ei le-au explicat celor prezenți ce sunt amprentele digitale (care se formează la fiecare persoană încă înainte de naştere) și că ele sunt unice și diferite pentru fiecare dintre noi.

Ba unul dintre tinerii ascultători a susținut că își amintește perfect lucruri petrecute cu el dinainte de a se naște! Și a fost crezut pe cuvânt.

Evenimentul şi cartea şi-au propus să omagieze mamele şi miracolul vieţii. După cum chiar BEBE o spune, când se adresează în gând mamei în ale cărei brațe urmează să ajungă:

Pesemne nu îmi voi aminti toate zilele petrecute aici, dar să știi că ai făcut o treabă minunată.
Îți mulțumesc că ai împărțit cu mine înghețata ta, că mi-ai citit, că mi-ai cântat, că mi-ai dat să ascult muzica ta preferată.
Îți mulțumesc pentru ochi, gură, mâini și picioare!
Îți mulțumesc pentru inima mea!

DESPRE CARTE

Unii zic că cei 7 ani de acasă sunt cei mai importanţi în formarea omului, alţii că primele 1.000 de zile. Eu cred că viaţa intrauterină este cea mai importantă etapă în formarea omului. Iar în acest timp sănătatea şi starea emoţională a mamei determină major evoluţia noului om. Bebe. O poveste din burtică este atât de simplu şi profund scrisă de Veronica Iani, încât oricine, copil sau adult, pricepe dintr-o suflare, cu mintea şi cu inima, tot ce ni se transmite.
— Nadia Tătaru, fondator Radio Itsy Bitsy

16904981_1945665085654404_3961642953403619199_o

 

Cartea aduce pe înțelesul copiilor cele mai recente descoperiri ale științei — pe care nici mulți adulți nu le cunosc încă — despre viața… de dinainte de viață: cea a pruncului înainte de naștere. Scrisă la persoana întâi, povestea este odiseea măreață și emoționantă a vieții redată pe limba copiilor, cu irezistibile accente naiv-comice. Iar o odisee are întotdeauna un personaj principal și un „acasă” la capătul călătoriei. Personajul sunt eu. Ești tu. Sunt copiii noștri, frații și surorile noastre, părinții noștri: într-un cuvânt, Persoana Umană în infinita ei diversitate. Iar „acasă” este familia care își așteaptă noul membru cu brațele deschise. Ca să ajungă la ei, „eroul” parcurge un drum mai lung decât întregul univers. Este prima sa „formare”. Și cea mai importantă.