A sasea sesiune de cursuri pentru părinți


A sasea sesiune de cursuri pentru părinți
Școala Părinților - A fi părinte a avut în seara zilei de 30 octombrie un invitat mai special: pe dr. Virgiliu Gheorghe, bioetician.


subiectul a fost unul suprinzător: rolul religiei în educarea copiilor - argumentele științei

 

Invitatul Școlii părinților – A fi părinte a mai explicat de ce este nevoie azi de „Școala Părinților”: „Pe vremuri, tot ceea ce trebuia să știe părinții se preda în familie, în mod informal. Prescripțiile erau foarte vii în comunitate referitoare la felul în care trebuie să fie viața de familie, comunicarea cu copilul. Comunitățile erau foarte puternice, iar familiile avea un set de valori comune. Însă toată această experiență milenară este azi contestată și suntem îndemnați să ne hrănim din alte izvoare”.

Dar cât de valide sunt aceste noi surse? Școala părinților – A fi părinte își propune să examineze din punct de vedere științific noile mode și curente din educație și să propună o filtrare a avalanșei de informație în noul domeniu numit astăzi parenting.

 „Să ne îngrijim acum de prezentul copilului. Prezentul este de fapt viiitorul lui”, s-a exprimat în mod plastic dl Virgiliu Gheorghe, făcând aluzie la faptul că vârsta copilăriei și mai ales primul deceniu din viața copilului sunt cruciale pentru formarea acestuia și transformarea lui într-un adult care va avea o viață împlinită.